ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Οι επισκέπτες του Assamaris έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν κοντινές εκδρομές στα αξιοθέατα της περιοχής. Μερικά από τα πιο σημαντικά είναι η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στις δασόφυτες πλαγιές των Κερδυλλίων κτισμένη στο δεύτερο μισό του 16ου αιώνα. Ακολουθώντας το δρόμο προς την Καβάλα βρίσκουμε μπροστά μας την Αρχαία Αμφίπολη με τους Μακεδονικούς Τάφους, το Μουσείο και την Ακρόπολη της, αλλά και την Αρχαία πόλη των Φιλλίπων με το υπέροχο αρχαίο θέατρο.


Σε μικρή επίσης απόσταση βρίσκεται το Σπήλαιο της Αλιστράτης, το οποίο θεωρείτε ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Κοντά στο σπήλαιο βρίσκεται το Φαράγγι του Ποταμού Αγγίτη, μήκους 15χλμ, με την πανέμορφη άγρια χλωρίδα και πανίδα του, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει κάποιο experience sport.

Σε μια υπέροχη τοποθεσία στη νότια πλευρά, βρίσκεται η Χερσόνησος του Άθω με τα πασίγνωστα μοναστήρια.


ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο επισκέπτης της Ασπροβάλτας έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις  καθαρές οργανωμένες αμμώδεις παραλίες της περιοχής και να κολυμπήσει στα γαλάζια νερά, τα οποία βραβεύονται επί σειρά ετών με τις «Γαλάζιες Σημαίες».

Η περιοχή προσφέρει οργανωμένα σημεία με θαλάσσια σπορ αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως κλειστό γυμναστήριο,  γήπεδο beach volley,  5×5,  basket, γήπεδο tennis και ποδοσφαίρου.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λαμβάνουν χώρα πολιτισμικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις στο αμφιθέατρο της περιοχής.

Κατά μήκος της παραλίας , ένας  καταπράσινος  πεζοδρόμος προσφέρετε για περίπατο, όπου υπάρχουν πολυάριθμα καφέ και μπαρ,προσεγμενα εστιατόρια,  τουριστικά καταστήματα και μικροπωλητές.